Skip to content
Voor WordPress website ondersteuning bel je 06 222 33 613

Home FotoFan

versnelling foto Pixabay

Webhosting bij ManagedWPHosting

Webhosting op de mooie servers van ManagedWPHosting

Omdat ik veiligheid en snelle laadtijd van een website belangrijk vind werk ik al een aantal jaar samen met ManagedWPHosting (Managed WordPress Hosting). Deze hostingprovider biedt maatwerkoplossingen voor webhosting en expert WordPress support, ook in het weekend. Graag leg ik de techniek betreffende webhosting  bij deze Nederlandse experts neer!

Snelle varnish cache

Perfect voor kleine sites is de zogenaamde Varnish en memcached caching techniek die voor supersnelheid zorgt bij het laden van je website. Met ManagedWPhosting zijn we altijd verzekerd van de nieuwste mogelijkheden als het om zeer snelle varnish cache gaat. Dit is o.a. hun specialiteit.

Gemak en veiligheid standaard in elk hostingpakket

Beveiliging tegen hackers is belangrijk voor een veel gebruikt content management system zoals WordPress. Samen met ManagedWPhosting zorgen we voor:

 • een veilige WordPress installatie in het Nederlands of Engels;
 • WordPress Core upgrades en alle plugin updates zodra deze beschikbaar zijn;
 • backups van de database en files worden altijd lang bewaard en op meerdere locaties.

  Meervoudige zekerheid dus want ik maak bovendien maandelijks volledige backups via mijn WordPress websites beheerprogramma.

ManagedWPHosting biedt:

 • snelle Nederlandse servers met SSD geheugenchips, Solid State Drive;
 • minimaal 92 MB PHP geheugen;
 • installatie van SSL WordPress hosting, HTTPS certificaat;
 • gratis verhuisservice van je website en indien gewenst van je domeinnaam.

De prijzen en de factuur

De factuur voor domeinnaamregistratie en website hosting wordt jaarlijks door ManagedWPHosting rechtstreeks naar mijn klanten/opdrachtgevers verzonden. Ik heb er dus geen beduidend financieel belang bij, alleen het voordeel van de persoonlijke en deskundige ondersteuning!

Jij krijgt korting met mijn kortingscode

Neem voor de kortingscode contact met me op via  06 22233613 of via het contactformulier

Meer info over de verschillende ManagedWPHosting hosting pakketten

Zullen we beginnen?

Nu staat niks ons meer in de weg om een website geheel naar jouw wens op te zetten. Dus snel aan de slag zonder gedoe!

Photo thanks to Pixabay

WordPress Website onderhoud zonder zorgen

Voor de (toekomstige) bezitter van een Content Management System (CMS) website geef ik hier een inschatting van wat de kosten zijn voor het WordPress website onderhoud.

Technisch WordPress website onderhoud

Voor het technisch website onderhoud wordt 51,- exclusief btw per kwartaal berekend.

Deze technische onderhoudswerkzaamheden zijn afhankelijk van de komst van nieuwe WordPress software versies. De ontwikkelaars van de software brengen regelmatig nieuwe updates uit ten behoeve van de veiligheid, oplossingen voor storingen, en nieuwe functionaliteiten.

Je kunt wel zeggen dat er dagelijks nieuwe updates uitkomen. Ik hou deze nauwgezet in de gaten. En bepaal aan de hand van tests en van de ‘change logs’ of het verantwoord is om de update direct uit te voeren of dat het beter is om de ‘kinderziektes’ even af te wachten. Vandaar dat het een dagelijks proces is, vanuit mijn beheerprogramma waar alle websites in staan waar ik het onderhoud voor doe.

De bescherming van je website

De WordPress website software is erg populair. Juist door deze populariteit investeren hackers ook veel tijd om lekken in de software te vinden. Dus hoort bij WordPress website onderhoud ook de zorg voor goede beveiliging. De bescherming van je website tegen hackers/robots wordt op regelmatige basis in de gaten gehouden en verzorgen we door;

 • WordPress core met standaard thema, het Beaverbuilder theme* en plugins updaten wanneer er nieuwe versies uitkomen;
 • maatregelen nemen tegen vreemde inlog-pogingen;
 • regelmatige malware scans van php bestanden;
 • backups maken van de database, mappen en bestanden;
 • controleren op spam comments;
 • controleren op gebroken hyperlinks;
 • database tabellen optimalisatie uitvoeren.

* Alleen de WordPress standaard thema’s en het professionele, door ons in gebruik zijnde Beaverbuilder theme.

Hoelang dúúrt zo’n technisch onderhoud?

De tijd voor het website onderhoud per keer wisselt van 5 minuten tot een half uur afhankelijk van de complexiteit of instellingen van een bepaalde plugin, thema of de ‘core’ software van WordPress. Deze minuten spaar ik op totdat in totaal ca 70 minuten bereikt is. Gezien de ervaring van afgelopen jaren is 1 factuur per kwartaal voldoende.

Ik ben in overweging om mijn klanten een onderhoudsabonnement aan te bieden voor een vaste prijs per kwartaal; maar dat heeft als nadeel dat je ook betaalt over een periode wanneer er weinig of geen updates uitgebracht worden. Bovendien weerhoudt het mij omdat ik niemand wil binden aan vaste contracten.
Feature- en security updates komen echter steeds vaker voor vanwege de supersnelle software ontwikkelingen en vanwege de populariteit van WordPress en daarmee de hack-gevoeligheid…

Aanpassingen aan de content van je website

Met dit populaire Content Management System (CMS) kun je zelf eenvoudig inloggen in je website.  Dit kan, waar je ook bent met internet verbinding. Je komt dan in de achterkant van je website; het WordPress dashboard. Hier kun je berichten en afbeeldingen plaatsen en aanpassen. Je bezoekers hebben dan steeds iets nieuws te lezen. Bovendien, regelmatig nieuwe tekstinhoud op je website plaatsen is goed voor de vindbaarheid van je website..

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van berichten op je website of besteed je het aanpassen/toevoegen van content liever uit tegen een schappelijk tarief? Neem contact met me op! Ook WordPress gebruikers die (nog) geen klant zijn ben ik graag van dienst.

WordPress website vindbaarheid Yoast test speurneus Joep

Website vindbaarheid met SEO

Vindbaarheid van je website met SEO

Maatregelen die je kunt nemen om de vindbaarheid van je website te verhogen kunnen we samen doornemen. We gebruiken een aantal plugins en focussen op:

 • SEO bij Yoast Google XML Sitemaps
 • Google Search Console, indexeren door Google
 • Website analyse met Google Analytics
 • Yoast Google Analytics plugin

Joep (zie afbeelding) en Yoast (de plugin ontwikkelaar) ; beiden experts op ’t gebied van vindbaarheid, meer weten over SEO by Yoast

WordPress plugins cms website installeren

WordPress plugins voor meer functies

WordPress plugins extra software voor je website

Het WordPress Content Management Systeem CMS is een flexibel software systeem om zowel een eenvoudige website als bijvoorbeeld een webshop mee te maken. De functionaliteiten van de WordPress plugins voor dit dynamische CMS geven ons veel mogelijkheden voor een veelzijdige, interactieve presentatie van onze producten of diensten.

De diversiteit van open source plugins, zowel vrij te gebruiken als de commerciële upgrades, is enorm. Het is dan ook behoorlijk wat uitzoekwerk om juist díe interessante plugin te vinden die ook betrouwbaar is betreffende de functionaliteit én de veiligheid. WordPress is voor mij een ‘tool’ en niet een doel, ik zou dus adviseren de installatie eenvoudig te houden zonder teveel overbodige plugins.

Enkele WordPress plugins * waar ik blij mee ben

 • Gravityforms, voor eenvoudige- en uitgebreide contactformulieren, compatible met bijv. MailChimp;
 • Wordfence Security, serieus beveiligingssysteem tegen bijv. (robot) hackers;
 • WP SEO van Yoast, voor Google XML Sitemaps, zoekmachine optimalisatie helpt bij de vindbaarheid van je website;
 • Akismet is van Automattic; de ontwikkelaars van WordPress, dé antispam plugin van WordPress verwijdert op de achtergrond spam-reacties;
 • Advanced Gutenberg, onmisbaar als je de oude TinyMCE buttons, gewend bent te gebruiken in de editor.  Ook handig voor bijv. een lightbox bij een gallery met afbeeldingen en veel meer nieuwe blocks!

 • Met de Multi Lingual plugin maak je jouw WordPress site meertalig;
 • Jetpack, toegevoegd aan Automattic, is goed in Social Media functies en tegen Brute force attacks (deze gebruik ik niet meer omdat ik maar weinig functies geactiveerd had).

* Er bestaan nog veel meer plugins die we kunnen installeren. Voor functies als een webshop neem ik Woocommerce. Er zijn ook plugins voor GDPR compliance, Cache en om Events te managen enz. Ik kies de plugins altijd met voorzichtigheid. Check bijvoorbeeld regelmatig het WordPress forum op betrouwbaarheid en actualiteit van de betreffende plugin.

Vormgeving met een thema

De layout van de website geef ik vorm volgens jouw wensen met een beproefd en professionele set thema / plugins van Beaverbuilder.

WordPress core en onderhoud

De WordPress core; thema’s en plugins moeten regelmatig bijgewerkt worden vanwege nieuwe functionaliteiten maar ook verbeteringen ten aanzien van de beveiliging.

Ben je geïnteresseerd? Lees dan ook mijn uitleg over de WordPress core, het thema en de plugin updates. Of meer weten over het WordPress Open Source CMS in het algemeen?

De foto bij dit bericht is een stockfoto afkomstig van Pixabay

WordPress updates beveiliging website

Moeten website-eigenaren iets doen met de nieuwe Privacywet?

De nieuwe Privacywet 2018 en wat betekent het voor ons?

Moeten wij als website-eigenaren ook iets doen met die Privacywet?

Meestal denk ik: “Laten we eerst maar afwachten wat de grote bedrijven en multinationals doen met hun websites als het gaat om nieuwe regels.”

Maar vanaf nu gelden er in alle EU-landen nieuwe privacyregels voor het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens.
Als website-eigenaren en -beheerders moeten wij nu allemaal maatregelen nemen.

Wat betekent AVG: Algemene Verordening Gegevensbescherming voor onze onderneming, stichting, vereniging, hobby? Wat moeten we doen om die regels na te leven?
Met andere woorden: zijn wij klaar voor AVG?
Ik deel graag een checklist met je voor het nemen van maatregelen tav deze nieuwe privacywet:

SSL-certificaat bij hostingprovider aanvragen en veilige https-verbinding bewerkstelligen inmiddels verplicht!

De AVG verplicht je een veilige verbinding te gebruiken als er sprake is van verzending van persoonsgegevens bij een bestelling via webshops, wanneer men een reactie kan achterlaten op een websitebericht, of wanneer men gebruik kan maken van een contactformulier op jouw website.

Door middel van een SSL-verbinding zal alle informatie tijdens het transport onleesbaar zijn voor derden.

Websites die over deze beveiliging beschikken, zijn herkenbaar aan het groene gesloten slotje en de https:// in de adresbalk van de browser.

Browsers waarschuwen bezoekers van websites die níet beveiligd zijn. Dit wordt aangegeven met een rood hangslot of een melding met een rode gevarendriehoek.
Dat willen we toch niet?

Wat zijn de voordelen van een SSL-verbinding voor jou?

– Gegevens versleuteld verzenden
– Verhoogde betrouwbaarheid en professionele uitstraling
– Minder gevoelig voor phishing
– Google blijft je website serieus indexeren
– Minder kans dat je als organisatie als nalatig wordt beschouwd
– Wellicht meer conversie via je website

Er zijn verschillende soorten SSL-certificaten.

Om te beginnen is het SSL-certificaat volgens Let’s Encrypt encryptie-protocol eenvoudig aan te vragen bij de hostingprovider.

Dan moet in de websitedatabase het omzetten van http naar https (secure) nog gebeuren. En een redirect instellen, zodat alle verkeer naar de https-omgeving gaat.
Daar help ik je graag bij.

Onderhoud websitesoftware

Open source CMS biedt veel voordelen, maar als je je websitesoftware laat verouderen, is de kans groot dat deze beveiligingslekken bevat die hackers kunnen gebruiken om bijvoorbeeld je website over te nemen.

Waar zorg ik tav de privacywet voor binnen mijn technisch onderhoudsprogramma?

– Website toevoegen aan Google Search Console met controle op security issues
– Via mijn websitebeheerprogramma voer ik regelmatig security scans uit
– Ook maak ik gebruik van Sucuri.net om je site te scannen
– De plug-in Wordfence kijkt specifiek naar de zwakke plekken van je website

Onze WordPress websites hebben standaard al enkele antispamtools:
– de standaard plug-in Akismet houdt de meeste spam via reacties op je websiteberichten tegen;
– de plug-in Gravityforms voor contactformulieren die wij gebruiken heeft een antispam instelling.

Krijg je nog steeds spammers op je website ondanks de gebruiksvriendelijke antispamtools? Dan is Google reCAPTCHA een uitkomst. Deze vereist alleen een klik van de bezoeker.
Plaats ook liever geen e-mailadres op je website, het contactformulier heeft de voorkeur.

Vraag je hostingprovider om hulp en advies

Hostingproviders weten natuurlijk alles over de problemen rondom hackers en spammers. Sommige hostingproviders bieden extra beveiligingsdiensten aan, zoals security-audits of tools die periodiek je files scannen op malware.

Toestemming bij gebruik van een contact- of inschrijfformulier op je website

Verzamel je gegevens van mogelijk geïnteresseerden in jouw diensten/producten?
Zorg dan voor een mogelijkheid waarmee men expliciet toestemming geeft voor het verwerken van de persoonsgegevens voor bepaalde doelen. Bijvoorbeeld door middel van een vakje dat moet worden aangekruist. Je moet immers kunnen aantonen dat deze toestemming is gegeven.

Nieuwsbriefmaatregelen voor opslag en afmeldfunctionaliteit

Bij een nieuwsbriefaanmeldformulier moet je duidelijk maken dat men een nieuwsbrief gaat ontvangen en waarom je de gegevens vraagt van degene die het formulier invult.
Volgens de AVG is het niet toegestaan opgevraagde gegevens voor een ander doel te gebruiken dan tijdens het opvragen is gemeld. Stel dat je degenen die zich aanmelden ook zou willen nabellen. Dan moet je dit vermelden op het formulier.

Dubbele opt-in nodig?
Een dubbele opt-in, bevestiging per mail, is wel verstandig omdat je met een enkele opt-in niet zeker zult weten wie dat e-mailadres heeft ingevuld..

Opnieuw toestemming nodig voor e-mailadressen op bestaande lijsten?
Klanten mogen we zonder toestemming mailen. Anderen die op een geautomatiseerde e-maillijst staan moeten toestemming hebben gegeven. Kun je dat niet bewijzen, dan is het verstandig duidelijke toestemming te vragen.

Bewaar persoonsgegevens niet op diverse plekken en alleen voor het doel.
Bij nieuwsbriefaanmeldingen moeten de persoonsgegevens opgeslagen staan in het nieuwsbriefsysteem, bijv. MailChimp, om relaties te kunnen e-mailen.
Persoonsgegevens zijn niet meer nodig daar waar de data in eerste instantie werden opgevraagd.

Net zo makkelijk als personen zich kunnen aanmelden voor je nieuwsbrief, moeten ze zich ook weer kunnen afmelden. Dit kan bij een nieuwsbrief met een specifieke link in de nieuwsbrief. Na afmelding moet je de gegevens van deze persoon verwijderen.

Sla de data niet langer op dan noodzakelijk

Verwijder in de website onnodige opgeslagen data, bijvoorbeeld:
– relatiegegevens verkregen via contactformulier die al verwerkt zijn;
– user-accounts van medewerkers die aan de website hebben gewerkt.

Voor de veiligheid:
Laat gebruikers van je website nooit gebruikersaccounts delen door samen in te loggen met dezelfde inloggegevens. Creëer een eigen account per gebruiker met een beperktere rol die wel alle inhoud kan beheren maar bijv. geen plug-ins kan installeren.

Toestemming voor het plaatsen van cookies via je website

Op basis van de ePrivacy Verordening: bescherming van persoonsgegevens in elektronische communicatie, zal het plaatsen van cookies alleen zijn toegestaan, wanneer:
– de eindgebruiker hiervoor toestemming heeft gegeven;
– de geplaatste cookies puur functioneel zijn;
– de cookies dienen uitsluitend voor het bijhouden van webstatistieken door de dienstaanbieder (let op: niet door een derde partij, zoals bijvoorbeeld Google Analytics).

De ePrivacy Verordening is wat anders dan de privacywet en is nog niet aangenomen.

Voor welke cookies heb je toestemming nodig?

Functionele cookies

Functionele cookies zijn nodig om een website te laten functioneren. Je hoeft bijvoorbeeld niet telkens opnieuw in te loggen, blijven producten in je winkelmand staan en kun je producten met elkaar vergelijken.
Voor het plaatsen van functionele cookies die door WordPress gebruikt worden, is geen toestemming nodig.

Analytische cookies

De Raad van de Europese Unie heeft onlangs een wijziging voorgesteld voor onder meer artikel 8. Er staat onder andere dat analytische cookies van derden onder bepaalde voorwaarden wel geplaatst mogen worden zonder toestemming. Dit zou betekenen dat cookies van Google Analytics geplaatst mogen worden zonder toestemming, mits Google Analytics privacyvriendelijk is ingesteld en Google zelf niets doet met de data, maar alleen optreedt als verwerker voor de verwerkingsverantwoordelijke.

Je moet daarvoor de instellingen in je Google Analytics account nagaan:
– de verwerkersovereenkomst met Google ondertekenen;
– de IP-adressen anoniem verwerken;
– gegevens delen met Google uitzetten;
– in je privacyverklaring de gebruiker informeren dat je Analytics gebruikt.

Zie de handleiding voor het correct instellen van je Google Analytics statistieken: https://support.google.com/analytics/answer/1011397?hl=nl&utm_id=ad

Marketing cookies
Marketing (tracking) cookies worden gebruikt om het surfgedrag van bezoekers vast te leggen. Dankzij marketing cookies is een gepersonaliseerde nieuwsbrief mogelijk of persoonlijke aanbiedingen via samenwerkende sites en op social media.
Wanneer je advertentiebanners plaatst, YouTube filmpjes insluit, of social sharing plug-ins gebruikt, dan plaats je marketing cookies die de gegevens van je bezoekers doorspelen aan derden. Voor het plaatsen van marketing cookies is toestemming vereist.

Nog meer veranderingen?

– Internetgebruikers kunnen in hun browserinstellingen bepalen of ze marketing cookies accepteren of weigeren. Met als voordeel dat zij dit één keer hoeven in te stellen. Websites moeten deze instellingen overnemen, maar mogen de gebruiker wel vragen of ze marketing cookies willen toestaan.

Privacystatement opnemen in je website naast je algemene voorwaarden en bedrijfsgegevens

Het is verstandig als organisatie of bedrijf om aan te geven in een privacyverklaring wat je doet met de gegevens die je van klanten ontvangt. Het beste kun je een link in de footer van je website opnemen naar een pagina met de privacyverklaring.

Wat staat er meestal in een privacyverklaring?

– Bedrijfsgegevens
– Welke gegevens verzameld worden
– Het doel van de verwerking van gegevens
– Verwerking gegevens t.b.v. nieuwsbrief, verwerkersovereenkomst met MailChimp
– Of gegevens al dan niet aan derden ter beschikking worden gesteld
– Gebruik van gegevens voor commerciële doeleinden
– Het gebruik van cookies
– Bewaartermijn van de gegevens
– Rechten van klant/gebruiker hoe gegevens opgevraagd of gewijzigd kunnen worden

Voorbeeld nodig? Veilig internetten privacyverklaring generator 

Een verwerkingsakkoord met je opdrachtgevers opstellen

Volgens de nieuwe privacywet moet je met alle partijen die bij de persoonsgegevens kunnen een verwerkersovereenkomst afsluiten. Denk aan de hostingprovider, je internetbureau of misschien wel een SEO-specialist die toegang heeft tot je website en administratieve medewerkers.

Help!

Wellicht redenen genoeg voor jou om te overwegen je website AVG-proof te maken?
We kunnen hier samen aan werken, ik ben je graag van dienst.
Hierbij is mijn uurtarief á 53,- excl. btw van toepassing.

Ik ga ervan uit je met deze checklist voldoende te hebben geïnformeerd,
…en ben benieuwd naar je reactie!
Groet van Erna

PS:
Met behulp van bovenstaande lijst komen we al een heel eind met die privacywet!
Ik heb hem samengesteld op basis van eigen onderzoek en o.a. deze bronnen:

 

ICT Recht juridisch advies en achtergrond cookiewet

ICT Recht privacyverordening en eindelijk de Nederlandse cookiewet op de schop

Charlotte’s Law privacy en e-mailmarketing en AVG

Wil je álle risico’s vermijden mbt de privacywet? Schakel dan de hulp van een juridisch expert in.

betrouwbare backup terugval klimhaken

Backup WordPress website bestanden en database

Het backup proces bestaat uit twee onderdelen van het ‘Content Management Systeem’ WordPress: de WordPress installatiebestanden op de webserver en de WordPress database van de content; inhoud tekst, afbeeldingen, styling.

We beginnen met de backup van de bestanden op de server.

Download FileZilla

FileZilla is een FTP-client waarmee je webpagina’s en bestanden kunt uploaden en downloaden van en naar de server van je hostingprovider met behulp van het File Transfer Protocol (FTP). FileZilla heeft een overzichtelijke interface waarop je alle mappen en bestanden van je website kunt overzien.

Download FileZilla versie die voor jouw platform geschikt is; kies het icoontje voor Windows of Mac OS X of Linux.

Maak vervolgens verbinding met de webserver door je FTP gegevens in te voeren (gebruikersnaam, wachtwoord, host-naam). Deze gegevens heb je gekregen van je hostingprovider bij het aanmaken van je webhosting-account.

In je FTP scherm ga je naar:

– bovenaan meest linkse icoontje ‘Site beheer openen’
– in het venster knop ‘Nieuwe website
– geef de site-naam op
– vul rechts de FTP inloggegevens in Host:
– kies voor inlogtype ‘Vraag naar wachtwoord’
– blauwe knop ‘Verbinden’
– er verschijnt een popup venstertje, vul je FTP wachtwoord in

In het rechter vak zijn nu de mappen op de server van jouw hostingprovider zichtbaar

– zoek jouw WordPress website mappen en bestanden op in de map ‘public html’ of ‘web space’ of ‘root’ of ‘www’ (dit heet bij elke hostingprovider anders).

Deze WordPress structuur bevat installatiebestanden van WordPress, plugin- en theme bestanden, afbeeldingen in de map uploads, diverse Javascripts en PHP scripts.
Je kunt ze herkennen aan de ‘wp-admin’ map, meestal bovenaan en de structuur eindigt meestal met ‘wp-login’ bestand.

In het linker vak zie je mappen lokaal op jouw computer

– maak een nieuwe map aan met de naam van jouw website
– open die nieuwe lege map waarin je de WordPress structuur vanaf de server gaat downloaden
– ga naar rechter vak en selecteer alle mappen en bestanden van de WordPress structuur
– rechtermuisknop en kies voor de optie ‘Downloaden’
– wacht enige tijd (dit verschilt per website) en zie ondertussen het onderste gedeelte van het FTP scherm waarin je het verloop van de bestandsoverdracht kunt volgen.

Tip: zorg altijd dat op gelijk niveau de mappen openstaan in het linkervak en rechtervak voordat je heen en weer gaat up- downloaden.

Eenmaal de overdracht voltooid dan heb je de mappen en bestanden van je website lokaal op jouw computer staan als backup.
Echter voor een complete backup van jouw website heb je meer nodig dan enkel de WordPress structuur.

Database backup via je hosting provider

De database bevat alle posts (content van berichten en pagina’s inclusief afbeeldingen en styling) van je website.

De meeste hosting providers gebruiken het script phpMyAdmin om hun klanten hun databases te laten beheren. Gebruik het control panel in je hosting account om toegang te krijgen tot phpMyAdmin. Voor ondersteuning kun je contact opnemen met jouw hostingprovider.

Database backup via je WordPress dashboard

Een tweede mogelijkheid is een backup te maken gewoon in het dashboard van jouw website.
De plugin Updraftplus is één van de vele plugins die je kunt vinden via het linker menu in het dashboard; vind de tab Plugins > nieuwe plugin.

– navigeer in de linker menubalk van je dashboard naar ‘Instellingen’ > Updraftplus
– blauwe knop ‘backup maken’
– kies van welke onderdelen je een backup wilt maken, iig de database!
– wacht enige tijd (dit verschilt per website) en zie ondertussen het okergele gedeelte opkomen voor het verloop van de backup aanmaak
– download de onderdelen die verschijnen naar een speciaal hiervoor aangemaakte map op jouw computer
– en verwijder ze weer van jouw server zodat ze geen extra ruimte innemen

Tip: open de gedownloade bestanden niet!

Automatische backup naar de cloud behoort ook tot de mogelijkheden.
Voor verdere uitleg kun je de Plugin catalogus van WordPress raadplegen.

Belangrijk: maak een backup iig voordat je een update naar een nieuwe versie van WordPress, plugins en thema uitvoert. Ook! nadat je weer nieuwe berichten en andere aanpassingen aan de content op je website hebt gepubliceerd.

Heb je nog vragen? dan wil ik je graag verder helpen via contact

Photo thanks to Pixabay

Fotografische verbeelding Erna Braat buizenstelsel netwerk verkeer Amsterdam

Fotografische verbeelding

Het visualiseren van een opdracht blijft elke keer weer een uitdaging. Met mijn fotografie wil ik de mensen een verwijzing geven naar de alledaagse dingen om hen heen. Ik heb de dingen voor hen uit de werkelijkheid gelicht door gebruik te maken van uitgekiende lichtval, close-up technieken, abstractie en ongebruikelijke composities. Door weerspiegelingen en een gelaagdheid van tonen worden structuren blootgelegd. Deze doorlichte realiteit maakt de weg tussen verbeelding en uitbeelding duidelijk.

Altijd zoekende naar de kracht van de eenvoud. De imperfectie van het foto-onderwerp wil ik zo perfect mogelijk weergeven.

“Heel het zichtbare universum” zei Baudelaire “…is slechts een grote voorraad beelden en tekens waarvan de verbeelding een plaats en een relatieve waarde geeft. Het is een soort voedsel dat de verbeelding moet verteren en omvormen” ..dus.

Scroll To Top