Fotografie voor Randstad uitzendbureau

Fotografen aan het werk voor Randstad

Samenwerking, rondkijkend naar mensen die werken… Je ziet ze overal, maar zichtbaar harde werkers vind ik altijd de bouwvakkers.
Omdat het zwaar-lichamelijk werk is, maar ook om de accurate samenwerking; bijvoorbeeld in de steigerbouw of bij het heien moet de een direct op de ander als een schakel kunnen rekenen. Soms wel vergezeld door krachttermen, natuurlijk!  Daarbij bewonder ik hun collegialiteit.

Als ik de volle bouwkeet binnenloop tijdens schafttijd en vraag aan wie ik toestemming kan vragen om te fotograferen en ze allemaal tegelijk, met volle mond en handen in de lucht roepen: “Jaaa, aan mij…!” dan voel ik me meer een juf voor de klas dan een vrouw die zich een beetje ongemakkelijk voelt in dit intrigerende wereldje. Gelukkig kreeg ik vervolgens wel de goede uitvoerder te spreken waaraan ik mijn plan kon uitleggen en van wie ik de nodige medewerking kreeg.