WordPress plugins voor meer functies

Inhoud

  WordPress plugins voor meer functies

  WordPress plugins extra software voor je website

  Het WordPress Content Management Systeem CMS is een flexibel software systeem om zowel een eenvoudige website als bijvoorbeeld een webshop mee te maken. De functionaliteiten van de WordPress plugins voor dit dynamische CMS geven ons veel mogelijkheden voor een veelzijdige, interactieve presentatie van onze producten of diensten.

  De diversiteit van open source plugins, zowel vrij te gebruiken als de commerciële upgrades, is enorm. Het is dan ook behoorlijk wat uitzoekwerk om juist díe interessante plugin te vinden die ook betrouwbaar is betreffende de functionaliteit én de veiligheid. WordPress is voor mij een ‘tool’ en niet een doel, ik zou dus adviseren de installatie eenvoudig te houden zonder teveel overbodige plugins.

  Enkele WordPress plugins * waar ik blij mee ben

  • Gravityforms, voor eenvoudige- en uitgebreide contactformulieren, compatible met bijv. MailChimp;
  • Wordfence Security, serieus beveiligingssysteem tegen bijv. (robot) hackers;
  • WP SEO van Yoast, voor Google XML Sitemaps, zoekmachine optimalisatie helpt bij de vindbaarheid van je website;
  • Akismet is van Automattic; de ontwikkelaars van WordPress, antispam plugin van WordPress verwijdert op de achtergrond spam-reacties;
  • Advanced Gutenberg, onmisbaar als je de oude TinyMCE buttons, gewend bent te gebruiken in de editor.  Ook handig voor bijv. een lightbox bij een gallery met afbeeldingen en veel meer nieuwe blocks!
  • Met de Multi Lingual plugin maak je jouw WordPress site meertalig;
  • Jetpack, toegevoegd aan Automattic, is goed in Social Media functies en tegen Brute force attacks (deze gebruik ik niet meer omdat ik maar weinig functies geactiveerd had).

  * Er bestaan nog veel meer plugins die we kunnen installeren. Voor functies als een webshop neem ik Woocommerce. Er zijn ook plugins voor GDPR compliance Complianz, Cache WP Fastest en om Events te managen The Events Calendar enz.

  Kies de plugins altijd met voorzichtigheid. Check bijvoorbeeld regelmatig het WordPress forum op betrouwbaarheid en actualiteit van de betreffende plugin.

  Vormgeving met een thema

  De layout van de website geef ik vorm volgens jouw wensen met een beproefd en professionele set thema / plugins van Beaverbuilder, Elementor of Divi themes.

  Ook de WordPress editor ‘Gutenberg’ maakt het met iedere update steeds beter mogelijk om de pagina’s en berichten op te maken met ‘blocks’. Dat zijn kleine modules met verschillende functies zoals kopteksten, afbeeldingen, call to action knoppen, tabellen, social media deelknoppen, enz.

  WordPress core en onderhoud

  De WordPress core; thema’s en plugins moeten regelmatig bijgewerkt worden vanwege nieuwe functionaliteiten maar ook verbeteringen ten aanzien van de beveiliging.

  Ben je geïnteresseerd? Lees dan ook mijn uitleg over de WordPress core, het thema en de plugin updates. Of meer weten over het WordPress Open Source CMS in het algemeen?

  WordPress plugins cms website installeren Alexander Gounder

  WordPress website korte antwoorden

  Contact met Erna?

  WordPress
  • WordPress
  • Website hosting
  • WordPress website onderhoud
  WordPress website onderhoud WebFantasia

  WordPress website onderhoud zonder zorgen

  WordPress is voortdurend in ontwikkeling. Regelmatig komen er nieuwe updates uit voor dit Content Management System (CMS). Technisch WordPress website onderhoud De technische onderhoudswerkzaamheden zijn afhankelijk van de komst van…

  technisch onderhoud en beveiliging Erna Braat FotoFantasia

  WordPress updates en beveiliging van je website

  De zin van WordPress updates, het technische onderhoud van je website De WordPress versie, plugins en thema’s van de website worden door ons regelmatig bijgewerkt. Deze WordPress updates bevatten functionele…

  Snelheid Jakob_F via Pixabay

  Webhosting bij ManagedWPHosting

  Webhosting op de mooie servers van ManagedWPHosting Omdat ik veiligheid en snelle laadtijd van een website belangrijk vind werk ik al een aantal jaar samen met ManagedWPHosting (Managed WordPress Hosting).…

  wire-rope-brook-anderson-unsplash back up

  Backup WordPress website bestanden en database

  Het backup proces bestaat uit twee onderdelen van het ‘Content Management Systeem’ WordPress: de WordPress installatiebestanden op de webserver en de WordPress database van de content; inhoud tekst, afbeeldingen, styling.…

  WordPress updates beveiliging website

  De privacywet en je website

  De AVG privacywet en wat betekent het voor ons website-eigenaren? Wat betekent de AVG wet (Algemene Verordening Gegevensbescherming) voor onze onderneming, stichting, vereniging, hobby? Wat moeten we doen om die…