WordPress plugins cms website installeren

WordPress plugins extra software voor je website

Het WordPress Content Management Systeem CMS is een flexibel software systeem om zowel een eenvoudige website als bijvoorbeeld een webshop mee te maken. De functionaliteiten van de WordPress plugins voor dit dynamische CMS geven ons veel mogelijkheden voor een veelzijdige, interactieve presentatie van onze producten of diensten.

De diversiteit van open source plugins, zowel vrij te gebruiken als de commerciële upgrades, is enorm. Het is dan ook behoorlijk wat uitzoekwerk om juist díe interessante plugin te vinden die ook betrouwbaar is betreffende de functionaliteit én de veiligheid. WordPress is voor mij een ‘tool’ en niet een doel, ik zou dus adviseren de installatie eenvoudig te houden zonder teveel overbodige plugins.

Enkele WordPress plugins * waar ik blij mee ben

  • Gravityforms, voor eenvoudige- en uitgebreide contactformulieren, compatible met bijv. MailChimp;
  • Wordfence Security, serieus beveiligingssysteem tegen bijv. (robot) hackers;
  • WP SEO van Yoast, voor Google XML Sitemaps, zoekmachine optimalisatie helpt bij de vindbaarheid van je website;
  • Akismet is van Automattic; de ontwikkelaars van WordPress, dé antispam plugin van WordPress verwijdert op de achtergrond spam-reacties;
  • Advanced Gutenberg, onmisbaar als je de oude TinyMCE buttons, gewend bent te gebruiken in de editor.  Ook handig voor bijv. een lightbox bij een gallery met afbeeldingen en veel meer nieuwe blocks!

  • Met de Multi Lingual plugin maak je jouw WordPress site meertalig;
  • Jetpack, toegevoegd aan Automattic, is goed in Social Media functies en tegen Brute force attacks (deze gebruik ik niet meer omdat ik maar weinig functies geactiveerd had).

* Er bestaan nog veel meer plugins die we kunnen installeren. Voor functies als een webshop neem ik Woocommerce. Er zijn ook plugins voor GDPR compliance, Cache en om Events te managen enz. Ik kies de plugins altijd met voorzichtigheid. Check bijvoorbeeld regelmatig het WordPress forum op betrouwbaarheid en actualiteit van de betreffende plugin.

Vormgeving met een thema

De layout van de website geef ik vorm volgens jouw wensen met een beproefd en professionele set thema / plugins van Beaverbuilder.

WordPress core en onderhoud

De WordPress core; thema’s en plugins moeten regelmatig bijgewerkt worden vanwege nieuwe functionaliteiten maar ook verbeteringen ten aanzien van de beveiliging.

Ben je geïnteresseerd? Lees dan ook mijn uitleg over de WordPress core, het thema en de plugin updates. Of meer weten over het WordPress Open Source CMS in het algemeen?

De foto bij dit bericht is een stockfoto afkomstig van Pixabay