Privacyverklaring

Privacyverklaring

Erna Braat, gevestigd te Bussum, 1402SC 12 respecteert de privacy van bezoekers van WebFantasia.nl/FotoFantasia.nl (hierna te noemen WebFantasia.nl) en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie, die u haar verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Verwerking van de persoonsgegevens gebeurt op een wijze, die in overeenstemming is met de eisen die de AVG; Algemene Verordening Gegevensbescherming stelt.

Doel en grondslagen verwerking persoonsgegevens

Door akkoord te gaan met deze privacyverklaring geeft u expliciet toestemming in de zin van artikel 6 lid 1 sub a van de AVG voor het verwerken van uw persoonsgegevens voor de hierna genoemde doelen. U kunt deze toestemming te allen tijde intrekken. Indien u echter bepaalde gegevens niet aan mij verstrekt of niet door mij en mijn subverwerkers laat verwerken, kunnen wij u mogelijk niet goed van dienst zijn.

Voorbeelden van diensten:

  • het installeren van WordPress software op de server van uw hostingprovider
  • het instellen van plug-ins met benodigde (API) keys
  • voor u een account aanmaken voor uw website
  • het verzenden van mijn nieuwsbrief en/of uw nieuwsbrief namens u
  • u te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is ter uitvoering van mijn dienstverlening
  • u te informeren over wijzigingen van mijn diensten
  • het afhandelen van uw betaling via mijn website
  • om diensten bij u te leveren.

Verwerkersovereenkomst

Met mijn opdrachtgevers sluiten we een verwerkersovereenkomst, passend bij de diensten die ik aan hen verleen.
Verwerkte persoonsgegevens worden bewaard zolang dit noodzakelijk is voor ons doel: de opdracht of totdat toestemming daarvoor wordt ingetrokken. Ik kan uw persoonsgegevens delen met derden: mijn subverwerkers, als dit verenigbaar is met de hierboven genoemde doelen. Uw gegevens worden niet verkocht of gedeeld met derden voor commerciële doeleinden, tenzij u hiervoor uitdrukkelijk toestemming geeft.

Ik maak onder andere gebruik van:

  • Acumulus, onderdeel van Siel B.V. het Nederlandse online administratieprogramma waar persoonsgegevens zoals bedrijfsnaam, e-mailadres, adresgegevens worden opgeslagen om facturen te kunnen versturen en belastingaangiftes te kunnen uitvoeren.
  • ManagedWP, het Amerikaanse online website beheer- en onderhoudsprogramma waar persoonsgegevens zoals naam, e-mailadres, domeinnaam, inloggegevens, adres en telefoonnummer worden verwerkt om het onderhoud van de websites te kunnen uitvoeren.
  • YourHosting en ManagedWPHosting, twee Nederlandse hosting providers waar persoonsgegevens zoals klantnummer, naam, e-mailadres, domeinnaam, account- en FTP-inloggegevens, IP-adres, adres en telefoonnummer worden verwerkt voor de hosting van uw website(s) op hun servers.
  • Webmail via de Nederlandse hostingprovider: domeinnaam gerelateerd e-mailadres en wachtwoord
  • Google Mail, de Amerikaanse e-maildienst Gmail waar persoonsgegevens zoals
    naam, e-mailadres verwerkt worden en gegevens uit ondertekening onder jouw e-mailberichten zichtbaar zijn evenals de inhoud van e-mailberichten met eventueel inloggegevens van hosting account en website account.

Contactformulier

Persoonsgegevens verzonden via het contactformulier verwerk ik verantwoordelijk en sla ik lokaal op mijn computer op zolang dit noodzakelijk is voor het doel. Daarna worden de gegevens binnen 1 maand verwijderd.

Nieuwsbrief

Ik bied een nieuwsbrief via het Amerikaanse bedrijf MailChimp waarmee ik geïnteresseerden wil informeren over nieuws op het gebied van WordPress, mijn diensten mbt websites en aanverwante zaken.
Uw naam en e-mailadres worden alleen met uw expliciete toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees via het double opt-in systeem; na aanmelding krijgt u van mij een e-mail waarin u uw aanmelding kunt bevestigen door op de link in de e-mail te klikken. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee u zich kunt afmelden. Voor de verwerking van de gegevens wordt met Mailchimp een verwerkersovereenkomst gesloten. De gegevens worden niet gedeeld met andere partijen.

Gebruik van cookies

WebFantasia.nl maakt gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden om u een betere gebruikerservaring te bieden.

Voorbeelden van soorten cookies:

Functionele cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk voor het overbrengen van communicatie en/of voor de verlening van de diensten waarom u vraagt. Ze worden gebruikt, om de website gebruiksvriendelijker te maken door bepaalde voorkeuren op te slaan, bijvoorbeeld de gekozen taal, om te onthouden dat u ingelogd bent, dat u toestemming heeft gegeven voor het plaatsen van cookies, dat u bepaalde pagina’s reeds bekeken heeft, dat u meegedaan heeft aan een poll, dat u opgeslagen producten in het winkelwagentje heeft of om uw voorkeuren voor de weergave vast te houden.

Analytische cookies
Cookies van het Amerikaanse Google Analytics maken het mogelijk, om rapportages te krijgen over de wijze waarop men de website gebruikt, en de kwaliteit en effectiviteit te meten. Wij maken gebruik van deze dienst, op de wijze die door de Autoriteit Persoonsgegevens is voorgeschreven, om te kunnen vallen onder de uitzondering in de cookiewet, waardoor wij geen voorafgaande toestemming van u nodig hebben voor gebruik van Google Analytics:

  • voor de verwerking van de gegevens wordt met Google Analytics een verwerkersovereenkomst gesloten
  • het meezenden van volledige IP-adressen wordt geblokkeerd, de laatste 3 cijfers van uw IP adres worden geanonimiseerd
  • het ‘Amendement gegevensverwerking’ in mijn Analytics-account is geaccepteerd
  • ‘Gegevens delen’ is uitgezet
  • en er wordt geen gebruik gemaakt van andere Google diensten in combinatie met de Google Analytics cookies.

Marketing (Tracking) cookies
Met uw toestemming plaatsen adverteerders marketing cookies op uw apparatuur. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina’s u bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van uw online surfgedrag. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij mij bekend, maar dient uitsluitend om advertenties af te stemmen op uw interesses zodat deze zo relevant mogelijk voor u zijn. Deze cookies kunt u centraal verwijderen via de instellingen van uw browser.

Gebruik van mediabestanden
WebFantasia.nl kan mediabestanden van websites van derden zoals bijvoorbeeld Youtube .com en Pixabay .com bevatten. Bij het afspelen van deze mediabestanden kunnen door deze derde partijen cookies geplaatst worden.

Social media en deelmogelijkheden
Op WebFantasia.nl zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (liken) of delen (tweeten) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken met cookies die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Ik heb daar geen invloed op. Leest u regelmatig de privacy-verklaring van Facebook respectievelijk van Twitter, wat zij met uw (persoons)gegevens doen, die zij via deze cookies verwerken.

De informatie, die ze verzamelen, wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Zij stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in, dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Cookies verwijderen

U kunt alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen. Bedenk wel, dat u na het verwijderen van cookies, op sommige websites opnieuw uw voorkeuren zult moeten instellen of opnieuw moet inloggen. Uw keuze kan dan niet worden herkend, en zult u opnieuw over het gebruik van cookies worden geïnformeerd en om toestemming worden gevraagd.

U kunt cookies weigeren door het uitschakelen van cookies in uw browser. Raadpleeg hiervoor de Help-sectie van uw browser of kijk op
deze website voor de handleiding mbt de browser-instellingen.

Rechten en vragen

U kunt uw gegevens opvragen en mij verzoeken om ze te laten corrigeren of verwijderen. Ook indien u vragen of opmerkingen heeft over het privacybeleid kunt u deze richten aan:
Erna Braat
Om er zeker van te zijn, dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, neem ik, vooraf aan de te nemen maatregelen, telefonisch contact met u op.
U heeft het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens
Ik behoud me het recht voor, deze privacy verklaring aan te passen. Wijzigingen zullen op deze pagina worden gepubliceerd.

English

This site uses cookies – small text files that are placed on your machine to help the site provide a better user experience. In general, cookies are used to retain user preferences, store information for things like shopping carts, and provide anonymised tracking data to third party applications like Google Analytics. As a rule, cookies will make your browsing experience better. However, you may prefer to disable cookies on this site and on others. The most effective way to do this is to disable cookies in your browser. We suggest consulting the Help section of your browser or taking a look at this
About Cookies website which offers guidance for all modern browsers.