WordPress website onderhoud zonder zorgen

Inhoud

    WordPress website onderhoud zonder zorgen

    WordPress is voortdurend in ontwikkeling. Regelmatig komen er nieuwe updates uit voor dit Content Management System (CMS).

    Technisch WordPress website onderhoud

    De technische onderhoudswerkzaamheden zijn afhankelijk van de komst van nieuwe WordPress software versies. De ontwikkelaars van de software brengen regelmatig nieuwe updates uit ten behoeve van de veiligheid, oplossingen voor storingen, en nieuwe functionaliteiten.

    Je kunt wel zeggen dat er dagelijks nieuwe updates uitkomen. Ik hou deze nauwgezet in de gaten en bepaal aan de hand van de ‘change logs’ of het handig is om de update direct uit te voeren of dat het beter is om eerst te testen op compatibiliteit met de andere plugins en het thema op de website. Het testen doe ik op aparte ontwikkel-websites. Vandaar dat het een dagelijks proces is, vanuit mijn beheerprogramma waar alle websites in staan waar ik het onderhoud voor doe.

    De bescherming van je website

    De WordPress website software is erg populair. Juist door deze populariteit investeren hackers ook veel tijd om lekken in de software te vinden. Dus hoort bij het WordPress website technisch onderhoudsprogramma ook de zorg voor goede beveiliging.

    De bescherming van je website tegen hackers/robots wordt op regelmatige basis en in samenwerking met mijn vaste hostingprovider ManagedWPHosting in de gaten gehouden en verzorgen we door;

    • WordPress core met standaard thema, professionele thema’s* en plugins updaten wanneer er nieuwe versies uitkomen;
    • regelmatige malware scans van de php bestanden;
    • verbeteren van de beveiliging tegen hacks;
    • controleren op spam comments en verwijderen;
    • Cookies scan en informatiepagina regelmatig bijwerken;
    • backups maken van de database, mappen en bestanden;
    • controleren op gebroken hyperlinks en zonodig redirecten;
    • database tabellen optimalisatie uitvoeren.

    * Alleen de WordPress standaard thema’s en het professionele, door ons in gebruik zijnde Beaver Builder, Elementor Pro en Divi themes, Bricks Builder of Cwicly en Kadence page builders waarvan de jaarlijkse licentiekosten zijn inbegrepen.

    Hoeveel tijd neemt het technisch onderhoud in beslag?

    De tijd voor het onderhoud aan de website wisselt per week van 30 minuten tot een uur of meer, afhankelijk van de complexiteit of instellingen van een bepaalde plugin, thema of de ‘core’ software van WordPress.

    Feature- en security updates komen steeds vaker voor vanwege de supersnelle software-ontwikkelingen en vanwege de populariteit van WordPress en daarmee de hack-gevoeligheid.

    De kosten per maand

    Het technisch onderhoud is E. 23.- exclusief btw per maand voor een standaard WordPress website. Dit is inclusief licentiekosten voor het gebruik van het professionele thema en page builders van Beaver Builder Theme, Elementor Pro, Divi Themes, Bricks Builder of blocks van Spectra en Kadence tbv de vormgeving van de website.
    Plus E. 2,00 ex btw per maand extra per speciale plugin die bijzondere aandacht vraagt, zoals WooCommerce voor webshops of WPML voor meertalige websites. Deze extra kosten verschillen dus per website.
    Er kunnen ook kosten bijkomen voor licenties van uitgebreide Pro versies van plugins, deze prijzen verschillen per plugin en dus per website.

    Aanpassingen aan de content van je website

    Met het WordPress Content Management System (CMS) kun je zelf eenvoudig inloggen in je website. Dit kan, waar je ook bent met internet verbinding. Je komt dan in de achterkant, backend van je website; het WordPress dashboard. Hier kun je berichten en afbeeldingen plaatsen en aanpassen. Je bezoekers hebben dan steeds iets nieuws te lezen. Bovendien, regelmatig nieuwe tekstinhoud op je website plaatsen is goed voor de vindbaarheid van je website.. SEO!

    Heb je, naast het technisch onderhoud, ook hulp nodig bij website inhoudelijke aanpassingen; bijvoorbeeld het plaatsen van berichten op je website? Besteed je het aanpassen/toevoegen van content liever uit tegen een schappelijk uurtarief? Neem contact met me op! Ook WordPress gebruikers die (nog) geen klant zijn ben ik hiermee graag van dienst.

    Dus kortom:

    Hoe beveilig ik mijn WordPress website

    Jouw hosting provider is belangrijk, bieden zij WordPress managed hosting, dus een totaal pakket inclusief goede beveiliging op server niveau? Zelf kun je in jouw WordPress website dashboard de updates bijwerken, malware scans doen en volg regelmatig het lijstje in dit bericht ‘WordPress website onderhoud zonder zorgen’

    Kan ik het technisch onderhoud van mijn WordPress website uitbesteden?

    Er zijn abonnementsvormen af te sluiten bij WordPress website support aanbieders, let bijvoorbeeld op of het abonnement per maand opzegbaar is en of de Pro licenties voor thema en plugins inbegrepen zijn.

    WordPress website onderhoud WebFantasia

    WordPress website korte antwoorden

    Contact met Erna?

    WordPress
    • WordPress
    • Website hosting
    • WordPress website onderhoud
    technisch onderhoud en beveiliging Erna Braat FotoFantasia

    WordPress updates en beveiliging van je website

    De zin van WordPress updates, het technische onderhoud van je website De WordPress versie, plugins en thema’s van de website worden door ons regelmatig bijgewerkt. Deze WordPress updates bevatten functionele…

    Snelheid Jakob_F via Pixabay

    Webhosting bij ManagedWPHosting

    Webhosting op de mooie servers van ManagedWPHosting Omdat ik veiligheid en snelle laadtijd van een website belangrijk vind werk ik al een aantal jaar samen met ManagedWPHosting (Managed WordPress Hosting).…

    wire-rope-brook-anderson-unsplash back up

    Backup WordPress website bestanden en database

    Het backup proces bestaat uit twee onderdelen van het ‘Content Management Systeem’ WordPress: de WordPress installatiebestanden op de webserver en de WordPress database van de content; inhoud tekst, afbeeldingen, styling.…

    WordPress updates beveiliging website

    De privacywet en je website

    De AVG privacywet en wat betekent het voor ons website-eigenaren? Wat betekent de AVG wet (Algemene Verordening Gegevensbescherming) voor onze onderneming, stichting, vereniging, hobby? Wat moeten we doen om die…