Voor de (toekomstige) bezitter van een Content Management System (CMS) website geef ik hier een inschatting van wat de kosten zijn voor het WordPress website onderhoud.

Technisch WordPress website onderhoud

Voor het technisch website onderhoud wordt 51,- exclusief btw per kwartaal berekend.

Deze technische onderhoudswerkzaamheden zijn afhankelijk van de komst van nieuwe WordPress software versies. De ontwikkelaars van de software brengen regelmatig nieuwe updates uit ten behoeve van de veiligheid, oplossingen voor storingen, en nieuwe functionaliteiten.

Je kunt wel zeggen dat er dagelijks nieuwe updates uitkomen. Ik hou deze nauwgezet in de gaten. En bepaal aan de hand van tests en van de ‘change logs’ of het verantwoord is om de update direct uit te voeren of dat het beter is om de ‘kinderziektes’ even af te wachten. Vandaar dat het een dagelijks proces is, vanuit mijn beheerprogramma waar alle websites in staan waar ik het onderhoud voor doe.

De bescherming van je website

De WordPress website software is erg populair. Juist door deze populariteit investeren hackers ook veel tijd om lekken in de software te vinden. Dus hoort bij WordPress website onderhoud ook de zorg voor goede beveiliging. De bescherming van je website tegen hackers/robots wordt op regelmatige basis in de gaten gehouden en verzorgen we door;

  • WordPress core met standaard thema, het Beaverbuilder theme* en plugins updaten wanneer er nieuwe versies uitkomen;
  • maatregelen nemen tegen vreemde inlog-pogingen;
  • regelmatige malware scans van php bestanden;
  • backups maken van de database, mappen en bestanden;
  • controleren op spam comments;
  • controleren op gebroken hyperlinks;
  • database tabellen optimalisatie uitvoeren.

* Alleen de WordPress standaard thema’s en het professionele, door ons in gebruik zijnde Beaverbuilder theme.

Hoelang dúúrt zo’n technisch onderhoud?

De tijd voor het website onderhoud per keer wisselt van 5 minuten tot een half uur afhankelijk van de complexiteit of instellingen van een bepaalde plugin, thema of de ‘core’ software van WordPress. Deze minuten spaar ik op totdat in totaal ca 70 minuten bereikt is. Gezien de ervaring van afgelopen jaren is 1 factuur per kwartaal voldoende.

Ik ben in overweging om mijn klanten een onderhoudsabonnement aan te bieden voor een vaste prijs per kwartaal; maar dat heeft als nadeel dat je ook betaalt over een periode wanneer er weinig of geen updates uitgebracht worden. Bovendien weerhoudt het mij omdat ik niemand wil binden aan vaste contracten.
Feature- en security updates komen echter steeds vaker voor vanwege de supersnelle software ontwikkelingen en vanwege de populariteit van WordPress en daarmee de hack-gevoeligheid…

Aanpassingen aan de content van je website

Met dit populaire Content Management System (CMS) kun je zelf eenvoudig inloggen in je website.  Dit kan, waar je ook bent met internet verbinding. Je komt dan in de achterkant van je website; het WordPress dashboard. Hier kun je berichten en afbeeldingen plaatsen en aanpassen. Je bezoekers hebben dan steeds iets nieuws te lezen. Bovendien, regelmatig nieuwe tekstinhoud op je website plaatsen is goed voor de vindbaarheid van je website..

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van berichten op je website of besteed je het aanpassen/toevoegen van content liever uit tegen een schappelijk tarief? Neem contact met me op! Ook WordPress gebruikers die (nog) geen klant zijn ben ik graag van dienst.