WordPress website onderhoud WebFantasia

WordPress website onderhoud zonder zorgen

WordPress is populair en voortdurend in ontwikkeling. Regelmatig komen er nieuwe updates uit voor dit Content Management System (CMS).

Technisch WordPress website onderhoud

De technische onderhoudswerkzaamheden zijn afhankelijk van de komst van nieuwe WordPress software versies. De ontwikkelaars van de software brengen regelmatig nieuwe updates uit ten behoeve van de veiligheid, oplossingen voor storingen, en nieuwe functionaliteiten.

Je kunt wel zeggen dat er dagelijks nieuwe updates uitkomen. Ik hou deze nauwgezet in de gaten en bepaal aan de hand van de ‘change logs’ of het handig is om de update direct uit te voeren of dat het beter is om eerst te testen op compatibiliteit met de andere software. Dat doe ik op een ontwikkelwebsite. Vandaar dat het een dagelijks proces is, vanuit mijn beheerprogramma waar alle websites in staan waar ik het onderhoud voor doe.

De bescherming van je website

De WordPress website software is erg populair. Juist door deze populariteit investeren hackers ook veel tijd om lekken in de software te vinden. Dus hoort bij het WordPress website onderhoud ook de zorg voor goede beveiliging. De bescherming van je website tegen hackers/robots wordt op regelmatige basis in de gaten gehouden en verzorgen we door;

  • WordPress core met standaard thema, het Beaver Builder theme*, Divi theme* en plugins updaten wanneer er nieuwe versies uitkomen;
  • maatregelen nemen tegen vreemde inlog-pogingen;
  • regelmatige malware scans van de php bestanden;
  • backups maken van de database, mappen en bestanden;
  • controleren op spam comments;
  • controleren op gebroken hyperlinks;
  • database tabellen optimalisatie uitvoeren.

* Alleen de WordPress standaard thema’s en het professionele, door ons in gebruik zijnde Beaver Builder theme en Divi theme.

Hoeveel tijd neemt dat technisch onderhoud in beslag?

De tijd voor het onderhoud aan de website wisselt per week van 10 minuten tot een uur of meer, afhankelijk van de complexiteit of instellingen van een bepaalde plugin, thema of de ‘core’ software van WordPress.

Feature- en security updates komen steeds vaker voor vanwege de supersnelle software-ontwikkelingen en vanwege de populariteit van WordPress en daarmee de hack-gevoeligheid.

Het technisch website onderhoud is E. 18,77 exclusief btw per maand voor een standaard WordPress website. Plus E. 2,00 extra per speciale plugin die bijzondere aandacht vraagt, zoals WooCommerce voor webshops of meertalige websites. Ook kunnen er kosten bijkomen voor licenties, de prijzen verschillen per plugin.

Aanpassingen aan de content van je website

Met dit Content Management System (CMS) kun je zelf eenvoudig inloggen in je website. Dit kan, waar je ook bent met internet verbinding. Je komt dan in de achterkant van je website; het WordPress dashboard. Hier kun je berichten en afbeeldingen plaatsen en aanpassen. Je bezoekers hebben dan steeds iets nieuws te lezen. Bovendien, regelmatig nieuwe tekstinhoud op je website plaatsen is goed voor de vindbaarheid van je website.. SEO!

Heb je hulp nodig bij website inhoudelijke aanpassingen; het plaatsen van berichten op je website of besteed je het aanpassen/toevoegen van content liever uit tegen een schappelijk tarief? Neem contact met me op! Ook WordPress gebruikers die (nog) geen klant zijn ben ik hiermee graag van dienst.