WordPress updates en beveiliging van je website

Inhoud

  WordPress updates en beveiliging van je website

  De zin van WordPress updates, het technische onderhoud van je website

  De WordPress versie, plugins en thema’s van de website worden door ons regelmatig bijgewerkt. Deze WordPress updates bevatten functionele vernieuwingen en verbeteringen, maar ook beveiligingsupdates.

  De beveiliging van je website tegen malware

  Een CMS website is nooit voor 100% te beveiligen. Maar zonder deze updates en malware-checks loopt je site een aanzienlijk groter risico om verdachte hacks en bots toegang te verschaffen. Het heeft mogelijk afsluiting van je website tot gevolg. Er is een zekere verantwoordelijkheid te nemen naar de hostingprovider om de website veilig te houden zodat er geen overlast veroorzaakt wordt voor de andere website-eigenaren op de shared server van jouw hostingprovider. Dit doe ik door onder andere de website door Sucuri op schadelijke software; malware te laten scannen.

  Om een betere snelheid en veiligheid voor iedere site te kunnen leveren werk ik het liefst samen met mijn vaste hostingprovider ManagedWPHosting. Zij hebben de servers en WordPress installaties standaard al beveiligd.

  De plugin Wordfence installeer ik alleen op de websites zonder Managed WordPress hosting. Deze doet onder andere het volgende:

  • de php bestanden van de website inclusief plugins en thema controleren op verdachte aanpassingen;
  • inlog-pogingen van verdachte bronnen rapporteren en indien nodig blokkeren.

  Naast onze eigen regelmatige update checks hebben de meeste hosting providers ‘Patchman’ ingeschakeld.

  Patchman is software die 24 uur per dag je website scant op verouderde WordPress core versies. Om zodoende malware en virussen te detecteren en veiligheidslekken te dichten..  Dit is echter een tijdelijke oplossing bovendien bestaat er een grote diversiteit aan plugins en thema’s die onmogelijk allemaal door Patchman kunnen worden gescand. Hoewel Patchman in de regel dus enkel de WordPress core installatie controleert is deze dubbel check zinnig.

  Neem bijvoorbeeld één van de andere hostingproviders; Yourhosting. Zij hebben een uitgebreide lijst met vragen&antwoorden over hoe Patchman werkt.  Heb jij ook een hostingpakket bij Yourhosting, dan krijg je vanzelf een e-mail van Yourhosting mocht er een veiligheidsrisico zijn gevonden. Stuur de mail maar door naar mij, ik zorg dan voor de structurele oplossing.

  Updates van plugins voor extra functies

  Meerdere plugins zijn geïnstalleerd om extra functies mogelijk te maken op de website, bijvoorbeeld contactformulieren, meerdere talen keuze enz.

  De ontwikkelaars van goede plugins houden hun software up to date. Hiervan krijgen we een melding in het dashboard van de website.  Ik test eerst of de updates compatible zijn met elkaar. En ik houd de changelogs en commentaren in de gaten op het WordPress forum.

  Lees meer over plugins

  Updates van het thema, de vormgeving

  Ook de software van het zogenaamde thema; de layout, de styling van vormgeving van de website, vereist regelmatig technisch onderhoud. Voor het Beaver Builder theme en voor het Divi theme van Elegant Themes heb ik professionele licenties aangeschaft met jaarlijkse verlenging van ondersteuning.

  Licentiekosten inbegrepen bij je abonnement

  Laat je het technisch onderhoud van jouw website door ons verzorgen dan zijn de licentiekosten voor het Beaver Builder theme en voor het Divi theme inbegrepen bij je onderhoudsabonnement. Hier lees je wat het technisch onderhoud van je website inhoudt.

  Op de frequentie van uitgaven van nieuwe versies software heb ik geen invloed, het hangt van de betreffende plugin-, thema- en WordPress ontwikkelaars af.

  Wil je een uitgebreide toelichting over de WordPress updates zodat je een beeld krijgt van het werk ‘achter de schermen?’ Met andere woorden; “waar je jouw goeie geld aan uitgeeft?” Of mocht je nog andere vragen over je website hebben, neem even contact op, ik ben er graag voor je!

  technisch onderhoud en beveiliging Erna Braat FotoFantasia

  WordPress website korte antwoorden

  Contact met Erna?

  WordPress
  • WordPress
  • Website hosting
  • WordPress website onderhoud
  WordPress website onderhoud WebFantasia

  WordPress website onderhoud zonder zorgen

  WordPress is voortdurend in ontwikkeling. Regelmatig komen er nieuwe updates uit voor dit Content Management System (CMS). Technisch WordPress website onderhoud De technische onderhoudswerkzaamheden zijn afhankelijk van de komst van…

  Snelheid Jakob_F via Pixabay

  Webhosting bij ManagedWPHosting

  Webhosting op de mooie servers van ManagedWPHosting Omdat ik veiligheid en snelle laadtijd van een website belangrijk vind werk ik al een aantal jaar samen met ManagedWPHosting (Managed WordPress Hosting).…

  wire-rope-brook-anderson-unsplash back up

  Backup WordPress website bestanden en database

  Het backup proces bestaat uit twee onderdelen van het ‘Content Management Systeem’ WordPress: de WordPress installatiebestanden op de webserver en de WordPress database van de content; inhoud tekst, afbeeldingen, styling.…

  WordPress updates beveiliging website

  De privacywet en je website

  De AVG privacywet en wat betekent het voor ons website-eigenaren? Wat betekent de AVG wet (Algemene Verordening Gegevensbescherming) voor onze onderneming, stichting, vereniging, hobby? Wat moeten we doen om die…